Glasögon

Glasens uppgift är att du ska få ett så komfortabelt seende som möjligt. Vilken sort som är att föredra beror främst på vilken båge du väljer, men också på hur din syn ser ut. Läs mer om glas och olika behandlingar här!

Att välja båge är lika spännande som utmanande. Utbudet har nog aldrig varit rikare än nu. Och hur du lyckas med ditt val är avgörande för hur du kommer att trivas i dina nya glasögon. Klicka här för mer information!


Skötselråd

GlasögonbadFör att öka livslängden på dina glasögon är det viktigt att du sköter dem på rätt sätt. Skölj gärna glasen innan du putsar dem för att minska risken att få repor. För rengöring rekommenderar vi ljummet vatten (ej för varmt) och lite diskmedel utan ammoniak (ex Grumme). Diskmedel med ammoniak kan minska livslängden på glasets behandlingar. Torka med en mjuk bomullshanduk eller en handduk i microfiber.
Hos oss hittar du andra bra rengöringsprodukter ex spray, våtservetter, handduk i microfiber eller vår senaste nyhet – Glasögonbadet.

Ett annat sätt att skydda dina glasögon är att inte använda dem i bastun, vara försiktig när man öppnar ugnsluckan eller lämna kvar dem i bilen en het sommardag. För hög värme kan skada glasets behandling. Det gäller även för varmt vatten när du rengör dem.

Vi säljer kvalitétsglas från Rodenstock, Zeiss och Essilor och vår huvudleverantör är japanska Hoya.