Hur ser ditt seende ut?

Närsynt

Är du närsynt korrigeras det med konkava linser. Dessa ger ett helt naturligt synfält med en synskärpa du kanske inte trodde fanns. Är du mycket närsynt är linser nästan ett måste. För även om starka minusglas ger en skarp bild av omgivningen så förminskar de det du ser, vilket kontaktlinser inte gör.


Översynt

För dig som är översynt (långsynt/översynt) är det konvexa linser som gäller. Dessa fungerar precis som konvexa glasögon, men med den väsentliga skillnaden att du får ett större och naturligare synfält. Prova idag med risk för att du ångrar att du inte gjort det tidigare!


Ålderssynt

Vad sägs om ett steglöst seende från när till fjärran? Lägg till ett vidare synfält utan bågar som är i vägen. Lösningen heter progressiva linser – en nyhet för vissa men redan en vana för många. Progressiva linser är ett skönt komplement till glasögon. Speciellt för dig som vill uppleva friheten att inte alltid behöva glasögon när du håller dig i form.


Astigmatiker

Nu kan så gott som alla brytningsfel korrigeras med linser. Linserna kallas för toriska och är både mjuka och bekväma. De är lite tyngre i nederdelen, så att de inte kan snurra runt. Om du dessutom är när- eller översynt (långsynt) har du dubbelt att vinna på dem. Och synen blir oftast lika bra som med glasögon.


Speciellt synfel

För dig som har ett speciellt synfel kan stabila (hårda) linser vara ett bra alternativ. Dessa linser plattar ut hornhinnans oregelbundenheter på ett effektivare sätt än mjuka. Stabila linser blir billiga i längden eftersom du kan bära dem i upp till 2 år. Nackdelen är att de lättare att tappa och att de inte är riktigt lika komfortabla som mjuka. Men som så ofta handlar det om en vanesak.