Hos oss får du alltid de rätta glasen

Glasens uppgift är att du ska få ett så komfortabelt seende som möjligt. Vilken sort som är att föredra beror främst på vilken båge du väljer, men också på hur din syn ser ut.

Plastglas (organiska glas)

– väger bara hälften så mycket som mineralglas och är därför bekvämare att bära. De är slagtåliga, drabbas inte av imbildning i samma utsträckning som mineralglas och stoltserar med ett bättre UV-skydd. För dig som vill ha riktigt stora eller båglösa glasögon är valet enkelt – plastglas är nämligen det enda som håller i detta sammanhang.

Mineralglas

– eftersom mineralglas har högre brytningsindex, blir glasen tunnare i kanten och därmed mer estetiskt tilltalande än plastglas. Idag kan du visserligen få plastglas med samma egenskaper, men då får du vara beredd på att betala lite mer. En annan fördel med mineralglas är att de är relativt reptåliga.

Svårt att välja? Vi hjälper dig!


Glasbehandlingar

Så här enkelt höjer du din glasprestanda
Vill du att dina glasögon ska kännas lika bra om några år som när de är nya? Satsa på våra glasbehandlingar och dina glas blir både reptåligare och komfortablare att bära. Dessutom så gott som underhållsfria.

Reflexskyddsbehandling

Känner du till att du enkelt kan slippa störande blänk i glasen, samtidigt som du får lättare att se? En reflexskyddsbehandling minimerar störande blänk på insidan av dina glas så att du slipper speglingen av dina ögon och andra reflexer som kommer bakifrån.

Du får också ett bättre kontrastseende, mörkerseende och en klarare färguppfattning, samtidigt som dina ögon syns tydligare bakom glasen. Perfekt för dig som vill ha bättre ögonkontakt i trafiken eller nöjesvimlet.

Hårdhetsbehandling

Väljer du plastglas (organiska glas) är en hårdhetsbehandling att rekommendera. Genom att härda glasen på båda sidor blir plastglasen nästan lika tåliga som mineralglas. På så sätt slipper du repor som försämrar ditt seende samtidigt som glasen blir vackrare att se på. Och eftersom glasögon helt naturligt utsätts för ett ganska hårt slitage, brukar en hårdhetsbehandling betala sig ganska fort.

Smuts- och vattenavvisande behandling

Om du satsar på en smuts- och vattenavvisande ytbehandling blir glasen lättare att putsa och hålla rena. Genom att ytskiktet blir slätare på båda sidor, får smutsen svårare att fastna. Vattendropparna pärlar sig och rinner av glasen ungefär som på en nyvaxad bil, samtidigt som fläckar blir mindre synliga.